×

Bantuan & Sokongan

Bantuan

1. Panduan Pengguna

Portal Web Rasmi Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) amat sesuai dilayari dengan menggunakan perisian pelayar Google Chrome dan Mozilla Firefox versi 1.x ke atas.

Jika anda menggunakan versi perisian pelayar yang lama, berkemungkinan anda tidak akan dapat paparan laman web yang lengkap. Perisian pelayar laman web mesti menyokong penggunaan JavaScript, Cascading Style Sheet, pilihan warna, format teks dan pelbagai fungsi asas yang lain. 

Paparan laman web yang minima adalah 1024 x 768 pixels.

Anda boleh memuat turun perisian pelayar laman web dan keperluan perisian yang lain dengan klik pada pautan di bawah :-

a) Google Chrome

b) Mozilla Firefox

c) Adobe Reader

d) Flash Player

e) doPDF

 

2. Perkhidmatan atas Talian

Semua perkhidmatan yang disenaraikan adalah di dalam bentuk imej ikon di bahagian bawah halaman web ini. Anda hanya perlu meletakkan tetikus anda di atas setiap imej ikon dan nama penuh untuk setiap perkhidmatan akan dipaparkan. 

 

3. Single Sign-On (SSO)

Portal UniMAP (http://portal.unimap.edu.my) menggunakan kaedah SSO yang membolehkan staf dan pelajar mencapai aplikasi Sistem Maklumat UniMAP dengan menggunakan satu ID dan kata laluan sahaja.

 

4. Direktori Kakitangan

Hanya maklumat Nama, Jawatan dan Jabatan kakitangan UniMAP sahaja dipaparkan di dalam direktori kakitangan. Bagi maklumat nombor telefon,  sila hubungi operator UniMAP di talian 04-9798008.

 

5. Borang Maklumbalas

Kami ingin membantu anda untuk melayari laman web ini dan mendapatkan sebarang maklumat dengan lebih mudah. Untuk sebarang pertanyaan, maklumbalas dan komen boleh dibuat dengan menggunakan Borang Maklumbalas yang disediakan.

 

Dikemaskini pada: 6 September 2017