DMNC FEB 2017

 

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, Salam Sejahtera, Salam 1 Malaysia

Salam Ilmu, Keikhlasan, Kecemerlangan UniMAP

 

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah Azzawajalla kerana dengan keizinanNya, saya masih diberikan kesempatan untuk mencoret sedikit kata-kata untuk ruangan Dari Meja Naib Canselor bagi edisi Febuari 2017 ini.

Terlebih dulu di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Ulang Tahun Ke 10 UniMAP. Sesungguhnya bulan Februari ini membawa makna yang besar kepada kepadakita semua apabila ditukarkan dari nama Kolej Universiti Utara Malaysia (KUKUM) kepada UniMAP, berkuatkuasa 1 Februari 2007.

Alhamdulillah telah selesai Majlis Ucaptama Tahunan Naib Canselor 2017 yang berlangsung di Dewan Ilmu, Kampus UniMAP, Pauh Putra, baru-baru ini Bertemakan Tunjang Mengukuh di Bumi, Pucuk Menjulang Tinggi. Harapan saya agar segala hasrat, azam dan halatuju  yang disampaikan akan dapat kita laksanakan bersama.

Saya dengan rendah hati ingin menyeru semua warga UniMAP untuk bersama-sama saya untuk mengharungi segala cabaran yang bakal kita hadapi sepanjang tahun 2017 dalam usaha menjadikan UniMAP sentiasa relevan dari semasa ke semasa.

Saya percaya, jika kita sehati dan sejiwa memikul amanah dengan penuh iltizam, integriti dan akauntabiliti, Allah akan membantu kita. Semoga kita terus bekerja bersama-sama demi UniMAP yang kita sayangi ini

Sekian. Wabillahi Taufik Walhidayah Wassalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.